Neos Bocholt

Naar de Biesbosch en Rotterdam


Vele bije gezichten trokken de grens over richting Drimmelen. Onderweg stapte, Marcel, onze gids op en dan gingtamelijk het vlot naar de Biesbosch. We werden verwelkomd door de kapitein van het schip en hadden de ganse boot voor ons alleen. Fluisterend schoof de boot door het natuurgebied van 13000 ha. Op het bovenste dek stond een frisse wind maar in de luwte was het genieten van de zon. Rond halftwaalf werd de broodmaaltijd geserveerd, alles erop en er aan.

Nu naar Rotterdam met een rondvaart door de haven en de stad. Veel monumenten, gebouwen

en delen van de stad kregen nu een invulling: Hoek van Holland, de Hef, de koop Goot enz... Onze gids wist heel wat bijzonderheden te vertellen. Na een uurtje toeren werden we naar  het winkelcentrum van Rotterdam, gebracht. Hier kregen we tijd tot 4 uur. Aan kopen werd er minder gedacht maar aan terrasjeszo veel te meer. Alom zonnende Neossers met een ijsje of te of een pintje.

Om vier uur bracht ons de autocar naar "de Ruif " in Drimmelen voor het avondmaal. Een warme maatlijd met live muziek. Eerst groentesoep met drie ballekes en als hoofdgerecht stoofvlees met frieten, appelmoes, rode kool of aardappel puree.

Een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.

Tot Neos