Naar Baarle Nassau

fietstocht naar Baarle-Nassau langs het Kanaal Bocholt-Herentals

 

Op een zonnige ochtend verzamelden zich 22 leden van de NEOS voor een mooie fietstocht naar Baarle-Nassau. De bestemming van de dag was het sporthotel Bruurs, gelegen in een prachtige omgeving. We waren allemaal enthousiast om te genieten van het buitenleven en de pittoreske landschappen langs het Kanaal Bocholt-Herentals.

 

Om 9.30 uur 's ochtends begonnen we onze tocht vanuit Bocholt. De fietsen waren gecontroleerd en alle deelnemers droegen geschikte fietskleding. Het weer was perfect, met een aangename temperatuur en een lichte bries. We stelden ons voor wat ons te wachten stond terwijl we langs het kanaal reden.

 

Het Kanaal Bocholt-Herentals staat bekend om zijn rustige en groene omgeving. Het water glinsterde onder de ochtendzon en we genoten van het uitzicht op de omliggende velden en bossen. Het was een ideale route voor een ontspannen fietstocht. We volgden de goed aangegeven fietspaden, waardoor we veilig konden fietsen zonder al te veel verkeer. Paul en Jef hadden flink hun best gedaan.

 

Na een 35 kilometer bereikten we het charmante dorpje Postel, waar we besloten om een pauze te nemen en te genieten van een heerlijke lunch. Het klooster van Postel is een populaire toeristische attractie. Maar tijd voor een bezoek aan de abdij hadden we niet. De Beiaard was gezellig restaurant waar we op het terras genoten van lokale specialiteiten en een verfrissing voordat we onze fietstocht vervolgden.

 

Met nieuwe energie vervolgden we onze reis langs het Kanaal van Retie en het Bels Lijntje (fietspad). Deze route bood  nog meer mooie uitzichten op het platteland. We fietsten door uitgestrekte velden, passeerden idyllische boerderijen en zagen verschillende watervogels langs de oevers van het kanaal.

 

Uiteindelijk bereikten we het sporthotel Bruurs, onze eindbestemming. Het hotel bood een gastvrije sfeer en comfortabele accommodatie, perfect om te ontspannen na een dag vol fietsplezier. Geen enkele deelnemer besloot nog een duik te nemen in het zwembad of gebruik te maken van de wellnessfaciliteiten, terwijl anderen gewoon genoten van de rustige omgeving en de prachtige natuur en een frisse pint.

 

De fietstocht naar Baarle-Nassau langs het Kanaal Bocholt-Herentals was een geweldige ervaring voor alle NEOS-leden. We genoten van het gezelschap, de frisse lucht en de prachtige landschappen. Het waren twee dagen vol avontuur en ontspanning, en een herinnering die we lang zullen koesteren.


Chatgtp